المقلوبة
المقادير:
- كيلو باذنجان رومى
- 4 خرشوفات كبيرة
- 2 كوب ارز
- ملح وفلفل
- زيت
الطريقة :
- يجهز الخرشوف وينظف وتقطع الثمرة
4 قطع وتسلق فى ماء به ملح وفلفل ويحتفظ بماء السلق.
- يقشر الباذنجان ويقطع ترنشات
سميكة ويحمر فى الزيت نصف نحمير
- نحضر اناء تيفال ويرص الباذنجان
كله ثم يرص الخرشوف ثم الارز المغسول
- يضاف ماء سلق الخرشوف ويكون الماء
اعلى الارز بواحد سم تقريبا
- يرفع على النار حتى الغليان ثم
تهدأ الحرارة مثل عمل الارز تماما حتى يتم النضج
- يوضع سرفيس كبير وتقلب فوقه الحلة
وتقدم ساخنة .
صينية جلاش بالمشروم او بالخضار
باكو جلاش
مشروم
خضار مشكل مسلوق
كوب ماء مذاب فية ( 2 معلقة كافى
ميت)
زيت للوجة
الطريقة
ادهنى صينية بالزيت واضع ورقتين من
الجلاش ثم ادهنهم بالفرشاة بسمن نباتى وهكذا لحد ما نخلص نص كمية الجلاش ثم نضع
المشروم او الخضار او الخضار والمشروم .اكمل باقيه الصينية بنفس الطريقة اضع
ورقتين
جلاش ثم ادهن بزيت وهكذا .لما نخلص
الكمية اللى عندنا نقطع الصينية اما مثلثات او حسب الرغبه .نذوب الكافى ميت (
البودرة )فى كوب الماء ثم اصبه على الصينية كلها واترك الصينية ولا ادخلها الفرن
الا
بعد 3 او 4 ساعات ثم اضع معلقة زيت
على وش الصينية وادخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ماتستوى وتحمر
ملحوظة : اعمليها من بدرى
وماتسويهاش الا قبل الاكل حتكون طررررررررية وجميله .الكافى ميت بديل الحليب